11 Şubat 2011 Cuma

Bir ömür, Dört kusak.

Birinci kusak 1960 li yillar birinci kusagin Avrupaya isci olarak gelmesiyle baslar. Nasil gelmisler, ne getirmisler, ne kazanmislar bunlari biliyoruz, dinledik, seyrettik, okuduk ve baskalarina da bol bol anlattik.
Bizlere buralara ne birakmislar bu cok önemli. ayni yillar yabanci olarak, yunanlar, italyanlar, ispanyollar, yugoslavlar bir cok milletten insan var, bunlarin en cahili orta ögretim mezunu, o dönemlerde aydin sayilacak, dünya görüsü olan insanlar. Biz türklerin ise okuma yazma orani cok dösük, en egitimlisi ilk okul veya orta okul gözüküyor, hal böyle iken Atalarimizin buralara gönderilme gayeleri neydi?
I. kusagin görev ve sorumluluklar neydi?
-Ekonomik acidan rahata kavusmak,
-Eilesinin ve cocuklarinin ihtiyaclarini karsilamak.
-Türkiyeye döviz giris kanallarini cogaltmak.
-Teknolojinin türkiyeye aktarilmasina katki saglamak
-Köyüne, komsusuna, ilcesine, iline yardim, ev, fabrika,..vs,.......vs bunlarin hepsi onlarin yapmasi istenenlerdi ve onlar da yaptilar. Onlardan herkes övgü ile bahsederdi, Caliskanligi ile, dürüstlügü ile, temiz aile yapisi ile, birlik ve beraberligi ile hatta ve hatta her gün tras olup kravat takmasi ile dahi takdir edilirdi ki bir firmaya isci lazim sa, önce Türklere sorulurdu, tanidiginiz varsa getirin diye. iste o kusaga saygi duyuyoruz, Hayatta olanlari saygi ile Vefat edenleri Rahmetle aniyoruz. Bu yüzden insan elli sene geriye gitmek istiyor. Ücüncü kusak. iste onlar Birinci kusagin torunlari dirlar. Bir labirentin icine atilmislar, nereye gitseler karsilarina duvar cikiyor, bütün kapilar onlara kapali,.... her yol cikmaz sokak,, aralarinda tek tük kendi yolunu cizip dogruyu bulanlar var, egitim en büyük sorun olmus, var olan imkanlar firsata dönüsememis. egitimin önemi iyi idrak edilememis, Kültürel degerler kaybolmus, dil arapsacina dönmüs, türkcemiz, sadece fikralarda veya müzik dilinde kullanilir hale gelmis alay konusu olmus. En acisi labirente atilmis olan bu nesil orada cogaliyor, orasini dünyalari zandediyorlar evleniyorlar cocuklari oluyor. Hal böyleolunca sivri zekalilar türemis kendi ideolojoleriyle cahil birakilan nesli yem olarak kullaniyor, Vatan millet sakarya, Bir türk dünyaya bedeldir nameleriyle dernekler teskilatlara, teskilatlarsa girtlgina kadar borca gömülüyor. Teskilat idareciler birakin gencligin sorunlarina egilmeyi, gelenlerin kisiligiyle degil cebiyle ilgileniyorlar. biri diyor en büyük teskilat benim. digeri ya allah bismillah.. Allahu ekber. sen de diyorsun ki bir türk dünyaya bedeldir. Vatan millet sakarya, olan gelecegimize oluyor, Genclerimize, cocuklarimiza oluyor. Kendi özgüvenleriyle bir toplum olusturamiyorlar, örnegin ilerde ne olmak istiyorsa onunla ilgili ortam veya platformda bulunma yerine baskalarina ait ideolojilerle sözde sosyal faaliyetler yapiyorlar. Dördüncü kusak. Altmis yil sonra aklimiza gelen, önemini anladigimiz ve artik mecbur birakildigimiz gelecegimizdir. Mecbur birakildik cünkü Bilinçli olarak yillardir sürdürülen dislama, toplumdan soyutlama, Potansiyal sorunlular haline getirildigimiz toplumda tutunacagimiz tek dal, tek kurtulus yolumuzun egitim oldugunu artik biliyoruz. Bunca sorunlari cözmeden onlari hayata hazirlayamayiz. Egitim. Egitim. Egitim.Bu sebeple imkanlarimizi zorlayip cocuklarimizin egitimini en üstün kalitede yapmalarina yardimci olmaliyiz. Herkes türkiyedeki yakinlarinin egitime verdigi önemi görmeye calisirsa aramizda ki yirmi yillik geri kalmisligimizi ucurumu görebiliriz..
Bizleri kaybolustan kurtaracak, Kaliteli egitimli; kariyer sahibi, Kaliteli insan, Güvenilir, Dürüst,aranan ONURLU TÜRKLER olarak bizleri temsil edeceklerdir. kaybolan kusak ....... III.kusagi labirente sokanlardir...... düsünce, ilke ve ideallerinde babasindan hatta dedesinden farkli bir görünüm ortaya koyamadilar. Tipki onlar gibi ayni makinada calisip ayni yerlerde yasadilar. varliklari ile yokluklari belirsiz, ileriye dönük yasam tarzi belirleyememis ve cocuklarina maalisef gerekli egitimi verememisler onlari kendi hallerine birakarak labirente girmelerine neden olmuslardir. Egitimde basarisiz.
Egitimde basarisiz olunca; Meslek sahibi olmak zor, is bulmak cok daha zor,
Üniversite egitimi almak imkansiz ve hayal oluyor.
Bütün bunlar bir araya gelice iste size problemli,istenmeyen,dislanan,sorunyaratan is sahibi olma imkanlari bilincli bir sekilde sistematik olarak ellerinden alinarak, sosyal yardima Hartz IV itilmis ve Devlete yük-masraflilar listesinde en üst seviyeye cikartilmislardir.
Malisef bunlara Kaybolan kusak... yani ikinci Kusak sebeb olmustur.
http://www.akkislali.de/2.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder